Γεννήθηκα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Σπούδασα στη Δραματική σχολή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, στην Ακαδημία της Ρώμης και παρακολούθησα σεμινάρια με το Γκροτόφσκι και τους συνεργάτες του. Εργάστηκα ως ηθοποιός στο ΚΘΒΕ και το Εθνικό Θέατρο. Σκηνοθέτησα στις Κρατικές σκηνές, στο ελεύθερο θέατρο, δημιούργησα το "Θέατρο Μηχανή", έπαιξα στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο και παράλληλα διδάσκω υποκριτική.

Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Συνέντευξη στη δημοσιογράφο Ειρήνη Αρβανίτη με αφορμή τη διδασκαλία στην ανώτερη δραματική σχολή ''Μοντέρνοι καιροί'' και την τηλεοπτική διαδρομή. 17/04/2022

 Ο Πέρης Μιχαηλίδης μίλησε στο «Καλύτερα δε γίνεται».

«Το ότι αυτές οι ιστορίες βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης για μένα είναι η απόλυτη κατάληξη» δήλωσε για τους συναδέλφους του που δικάζονται. «Στα μικρά θέατρα δεν υπάρχουν αυτά τα συμπτώματα, όλοι κάνουν τα πάντα. Τι σκηνοθέτης τι ταξιθέτης όπως έλεγε ο Μίνως Βολανάκης».

Για τον ρόλο του στους «Παντρεμένους» είπε: «Ο ρόλος του Βλαδίμηρου έχει σημαδέψει πολύ κόσμο κυρίως ταξιτζήδες, οι οποίο με σταματάνε και συζητάνε τον ρόλο. Μου έδινε περισσότερους πόντους το ότι είχα σύζυγο τη Νόνη Δούνια».

«Ήταν ένα ατελείωτο πάρτι η συνεργασία με τον Βλάση Μπονάτσο» είπε για την τηλεοπτική τους συνύπαρξη.

«Δεν έκανα παιδιά, θα φύγω μόνος από τον μάταιο τούτο κόσμο» είπε κλείνοντας.